Demodag Drone Delivery DroneQ in De Eemshaven

Demodag Drone Delivery DroneQ in De Eemshaven

Op woensdagochtend 12 juli 2023 werd er een demo georganiseerd door DroneQ Robotics, een pilot mede mogelijk gemaakt door Innovation Center Connected Solutions (ICCS).
 

Tijdens dit evenement onthulde DroneQ Robotics de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van drone-connectiviteit door een non-stop vluchtdemonstratie te geven van de Heli- en Droneport Eemshaven naar het Duitse eiland Borkum. Daar konden de aanwezigen de primeur beleven hoe de nieuwste communicatietechnologie nieuwe mogelijkheden biedt van deze luchtvaartuigen.

 

Mede-organisator John Troch, DroneQ Robotics, een autonome technologie-operator en integrator en al meer dan vijf jaar een pionier op het gebied van ‘drone-delivery’, heeft samen met de ICCS-coördinator Marc Cremers en Jan-Hendrik van Laaten, Heliport Manager, de inzichten gedeeld in de vooruitgang die zij hebben geboekt door middel van de samenwerkingsinspanningen van het project.  

 

Dit evenement gaf een uitstekend beeld weer over de innovatieve vorderingen welke er gemaakt zijn op het gebied van dronetechnologie en de intergratie met 5G. Er zijn technisch nog wel wat stappen te zetten, voornamelijk op het gebied van wet- en regelgeving. Echter laat DroneQ zich niet uit het veld slaan en is hun ambitie er om van de drones een commercieel product te maken om bijvoorbeeld medicijnen of andere (belangrijke) zaken op een efficiënte en snelle manier te vervoeren via de lucht.   

 

De samenwerking tussen ICCS en DroneQ Robotics is erg goed verlopen volgens John Troch. Hij gaf aan een prettige samenwerking te hebben ervaren met ICCS. John zou andere organisaties aanbevelen om een samenwerking aan te gaan met ICCS.