De Hanzehogeschool Groningen is dé onderwijsinstelling die met studenten, docent-onderzoekers en partners uit de regio samenwerkt aan vraagstukken die in Noord-Groningen spelen. De Hanzehogeschool wil de professional van nu ondersteunen bij die vraagstukken en de professional van de toekomst opleiden. Hiermee verbinden ze onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk.
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een van de oudste nog bestaande universiteiten van Nederland en een van de grootste werkgevers in de provincie Groningen. Er wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht dat ook wordt toegepast voor het oplossen van maatschappelijke en individuele vraagstukken.
De Economic Board Groningen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot verbinder tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, gemeenten en provincie. Vanaf 2021 breidt Economic Board Groningen uit naar de hele provincie Groningen. Economic Board Groningen voert de volgende programma’s uit: GroBusiness, 5Groningen en Energietransitie. In 2021 worden de programma’s verder uitgebreid.
Kennisinstituut TNO zet zich in voor complexe, omvangrijke en domein overstijgende problematiek. TNO is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland.
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament voor meer dan 500.000 klanten wereldwijd. Ga voor meer informatie naar VMWare.
Bytesnet is het fundament onder de digitale samenleving. We leven in het digitale tijdperk. Het wereldwijde netwerk dat ons van alle informatie voorziet wordt dagelijks beter, sneller en slimmer. Mensen, producten en systemen wisselen 24×7 informatie uit en met behulp van data worden er revolutionaire resultaten geboekt. Kunstmatige Intelligentie stelt onze artsen in staat om snellere en betere diagnoses te stellen waardoor er mensenlevens worden gered. Computergestuurde auto’s zullen door het verzamelen van data over rijgedrag van miljoenen berijders wereldwijd beter leren reageren dan welen coureur ook op aarde. En we staan pas aan het begin van deze digitale revolutie met technologie in dienst van de mens.
Het KPN-netwerk is onlosmakelijk verbonden met Nederland en zit tot in de haarvaten van het land. Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door te zorgen voor de beste ICT-infrastructuur. Een netwerk dat ze met innovaties en investeringen continu onderhouden en verbeteren. KPN werkt daarom samen met de partners van ICCS aan de ontwikkeling van de nieuwste technologie dat eindeloze toepassingen en mogelijkheden biedt om Nederland verder te brengen.
Vodafone is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe generaties internet. Vodafone is voorzitter van de NGMN (Next Generation Mobile Networks) 5G Requirements and Architecture group en aanjager van onderzoek op universiteiten. Samen met partners onderzoekt Vodafone de mogelijkheden en bereidt haar netwerken voor op de nieuwe standaard. Vodafone test en evalueert technologieën en diensten, o.a. ook als partner van ICCS.
Agentschap Telecom: De maatschappij kan niet meer zonder telecommunicatie. Agentschap Telecom is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en onafhankelijk toezichthouder. Het agentschap zet zich in voor de beschikbaarheid en continuïteit van moderne en betrouwbare telecommunicatie in en voor Nederland.