wireless yellow

Bytesnet is nieuwe partner van ICCS

Bytesnet is de nieuwste partner welke gaat samenwerken met ICCS. Bytesnet omschrijft zichzelf als het fundament onder de digitale samenleving. We leven in het digitale tijdperk. Het wereldwijde netwerk dat ons van alle informatie voorziet wordt dagelijks beter, sneller en slimmer. Mensen, producten en systemen wisselen 24/7 informatie uit.

Bytesnet is een mooie aanvulling voor ICCS, omdat zij net als ICCS een sterke connectie hebben met connectiviteit. Met vertrouwen in de Nederlandse innovatiekracht van bedrijven, onderwijs en wetenschap bewaart, ontsluit en distribueert Bytesnet data in de datacenters.

Tineke Kroontje en Peter Rake kregen een rondleiding door het indrukwekkende gebouw van Bytesnet, waar Bytesnet bezig is met innovatieve oliekoeling. Het koelen van datacenters verbruikt de meeste energie binnen datacenters. Bytesnet koelt een deel van de servers  door het in speciale olie te dompelen. Dit heeft twee voordelen: het verbetert de levensduur én levert restwarmte met een hogere temperatuur. De restwarmte wordt weer hergebruikt om woningen te verwarmen. Dit levert ook nog een CO₂-besparing op van minimaal 55 procent ten opzichte van de oorspronkelijke uitstoot.

Kortom, een innovatief bedrijf, aangesloten bij een innovatief project, daar moet nóg meer innovatie gaan ontstaan.