wireless yellow

Student ontwikkelt ”De Slimme Regenmeter” lees meer over het eerste prototype!

Begin februari startte een derdejaars student Software Engineering aan de Hanze met een uitdagende praktijkopdracht: het ontwikkelen van een “Slimme Regenmeter”. Deze meter helpt boeren door automatisch de neerslag te meten en via 5G-communicatie door te sturen, zodat ze niet meer naar elk perceel hoeven te rijden.

Met een ontwerp dat zichzelf leegt en data verzamelt, inclusief energiezuinige sensoren en een gebruiksvriendelijke visualisatie, biedt deze oplossing efficiëntie en gemak voor de moderne boer.

Door ondersteuning en begeleiding van ICCS werd het mogelijk om efficiënt de stappen te doorlopen van het ontwikkelproces. Daarnaast organiseerden ze een samenwerking met een potentiële eindgebruiker, wat cruciaal is voor het afstemmen van de oplossing op de behoeften van de gebruiker.

Student: ”Wat dit project bijzonder leuk maakte, was het realiseren van een fysiek prototype. Veel ICT-projecten blijven beperkt tot abstracte code, maar bij dit project was er de mogelijkheid om daadwerkelijk een tastbaar en functioneel product te ontwikkelen.”

Afbeelding: Boer met het eerste prototype van de Slimme Regenmeter