wireless yellow

Slimme deurbel nog slimmer en betaalbaarder door studenten Hanzehogeschool

Een slimme deurbel ontwikkelen, dat is waar 25 studenten van de Hanzehogeschool zich de afgelopen maanden mee bezig hebben gehouden. Overigens met succes. Van het technische ontwerp tot het prototype, alle aspecten kwamen voorbij. Drie groepen studenten presenteerden begin deze maand hun einddemonstratie en zij hebben de opdracht succesvol afgerond.

De opdracht voor de young professionals was om de slimme deurbel goedkoper én gebruiksvriendelijker te maken. Dit project is mogelijk gemaakt met de ondersteuning vanuit het Innovation Center Connected Solutions (ICCS), de opvolgers van 5Groningen en Economic Board Groningen (EBG). Marc Cremers en Rian van Diedenhoven hebben namens beide opdrachtgevers de studenten begeleid en van feedback voorzien gedurende deze uitdagende opdracht. Vanuit de Hanzehogeschool is Yermo Rinsma als docent betrokken geweest in de begeleiding.

De studenten hebben gewerkt volgens de scrum-methodiek en hebben hun voortgang tijdens verschillende demonstraties getoond. “Het is inspirerend om te zien hoe zij hun kennis en vaardigheden hebben toegepast om tot de resultaten te komen die ze hebben behaald”, aldus Marc Cremers.

Op vrijdag 7 juli hebben 11 studenten hun einddemonstratie gegeven. Alle slimme deurbellen werkten (min of meer) en hiermee hebben de studenten deze opdracht met succes én een voldoende afgerond.

We willen alle getalenteerde studenten feliciteren die de eindstreep hebben gehaald met hun succesvolle afronding van het project de slimme deurbel. Jullie harde werk, toewijding en doorzettingsvermogen hebben geleid tot een tastbaar resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn!

Innovation Center Connected Solutions en Economic Board Groningen staan open voor meer opdrachten met kennisinstellingen en studenten en staan ook komend collegejaar open voor samenwerking. Neem daarvoor contact op via ons mailadres of neem een kijkje op onze website www.iccs.nl.