wireless yellow

Traffic sense street analytics liDAR

Realtime analyse verkeersstromen
een mobiele opstelling met Lidar-camera die verkeersstromen meet
en analyseert binnen de kaders van de AVG-regelgeving.

Met het project StreetAnalytics haalt Mindhash, door middel van LiDAR sensoren, zoveel mogelijk data op over het gedrag van weggebruikers.
Dit doen ze door middel van rijdende auto’s en een vaste opstelling op de Zernike Campus in Groningen. In de pilot werd 5G gebruikt om te testen hoe grote hoeveelheden data gemanaged en ingezet konden worden in de huidige processen rondom verkeersveiligheid.

Mindhash is een startup ontstaan vanuit de liefde voor techniek. Hun klanten barsten vaak van allerlei innovatieve ideeën, maar hebben niet de innovatiecapaciteit om deze ideeën uit te voeren, te testen en te valideren. Mindhash helpt hun klanten om zakelijke uitdagingen op te lossen op het snijvlak van software, hardware en design. Zij richten zich voornamelijk op de energie- en verkeersmarkt, maar hebben ook veel ervaring op het gebied van connectiviteit.

Mindhash is in aanraking met het voormalige ICCS doordat zij meededen aan een challenge op het gebied van verkeersveiligheid. Er worden veel verkeerssituaties geanalyseerd op basis van visuele observatie. De data wordt wel gemeten, maar pas later uitgelezen. Daardoor zijn Mindhash en ICCS een pilot gestart om een oplossing te vinden om efficiënter te werken met een LiDAR-sensor. Met de directe connectiviteit van 5G is lokale opslag niet meer nodig én kan de data direct doorgestuurd worden naar een centraal punt voor analyse. Dit kan weer helpen bij het ontwikkelen van slimmere oplossingen om betere doorstromingen te creëren en verkeersveiligheid te verbeteren.

Het belangrijkste doel van de pilot was om real-time data door te sturen tussen verschillende LiDAR camera’s en dit te valideren. Er zijn voordelen van 5G naar voren gekomen, waarbij vooral slicing in de toekomst van groot belang kan zijn voor het garanderen van badbreedte wat noodzakelijk is voor de inzet van realtime data.

Er is veel gewerkt aan de pilot in de provincie Groningen, ze zijn bezig geweest het product ook daadwerkelijk te integreren in de markt.

Bedrijf: Mindhash