wireless yellow

Vacature projectleider Innovation Center Connected Solutions

Ben jij die ondernemende en verbindende projectleider die graag innovatieve technologieën toepast om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken? Dan hebben wij een uitdagende rol voor jou!

Dit ga je doen
Als projectleider ben jij namens het Innovation Center Connected Solutions (ICCS) het aanspreekpunt voor ondernemers en organisaties in zowel de regio als daarbuiten. Samen met kennisinstellingen in Noord-Nederland zet je voor innoveren met connectiviteit onderzoeksprogramma’s op, verbind je nieuwe partners en ondersteun je bij samenwerkingsovereenkomsten. De focus ligt op innovatie met connectiviteit binnen de thema’s mobiliteit, energietransitie, landbouw en zorg. Daarnaast zorg je voor een goede presentatie en positionering van ICCS in het noordelijke innovatie-ecosysteem. Je werkt samen met proeftuinen, hubs en innovatiewerkplaatsen in Groningen, Fryslân en Drenthe.

Belangrijkste taken:

  • Innovatieprojecten leiden (financieel, organisatorisch, kwaliteit, planning, communicatie).
  • Opzetten en beheren van onderzoeksprogramma’s.
  • Versterken van de samenwerking met partners in onderwijs, overheid en bedrijfsleven.
  • Omzetten van relevante vraagstukken in concrete use-cases en pilots.
  • Onderhouden van regionale en (inter)nationale contacten met partners en stakeholders.
  • Helpen bedrijven bij het toepassen van innovaties met behulp van de nieuwste communicatietechnologieën.

Hier ga je werken
Het ICCS ontwikkelt oplossingen voor mobiliteit, energietransitie, landbouw en zorg vanuit een rurale regio, met de nieuwste communicatietechnologieën. De Hanze is initiatiefnemer en voorzitter van de kerncoalitie die ICCS bestuurt. Andere partners zijn TNO, Economic Board Groningen, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, Rijksuniversiteit Groningen, KPN, Vodafone, VMware en Bytesnet.

Het team bestaat, inclusief de projectleider, uit 5 professionals met diverse functies. Je werkt vanuit het Connectivity Lab en de Digital Society Hub, beide gevestigd op de Zernike Campus en bent verbonden aan het Centre of Expertise Ondernemen. De projectleider rapporteert aan de programmamanager van ICCS.

Het succes van ICCS en de voortzetting ervan, die begin 2026 wordt geëvalueerd, bepaalt mede jouw toekomstperspectief. Bij succesvolle voortzetting bieden wij mogelijkheden voor verdere doorgroei binnen onze organisatie.

Benieuwd naar de hele vacature? Kijk dan hier: Projectleider Innovation Center Connected Solutions – Werkenbijhanze.nl